søndag, november 11, 2007

Sightseeing i Nevlunghavn...


Idag var vi 12 stk som møttes i Nevlunghavn. Padlemiljøet på østlandet er åpent og lett og idag var vi padlere fra Notodden, Kongsberg, Sande, Sandefjord, Tønsberg og Larvik. Masse trivelige og morsomme folk.

Vi møttes på parkeringa i Nevlunghavn kl.12 og padla utover. Vi hadde egentlig bestillt masse bølger, men dette blei det dårlig med idag. Vi måtte nøye oss med gamle havdønninger, men på enkelte skjær fikk vi surfa å herja litt.
Øyvind som er svært lokal og lommekjent geleida oss til Mølen, via masse småøyer og skjær hvor vi padla gjennom trange kanaler som måtte times med bølgene for å ikke legge igjen for mye gelcoat på berget.
Vi endte opp på Bramskjæra hvor jeg og Dag Sverre tok en liten svipptur til et skjær noen hundre meter utenfor og fikk oss et par surfeturer.
På Bramskjæra er det en nydelig surfeplass hvor det stortsett alltid er noe å surfe på. Det var ikke så stort, men vi fikk hatt det litt morro fordet.

Øyvind viste hvordan man kan lette løftinga av fullasta kajakk opp bratte berg ved hjelp av sikringsutstyr fra Biltema, tau og en karabinkrok.
Helge som vet utrolig mye mente man lettet løftinga med 40% med en talje.

På turen inn fra Bramskjæra møtte vi på en sel-unge som jeg fikk knipsa et par bilder av. Eyvind i forgrunnen og selen rett over hans høyre skulder.

Den store pausen ble tatt på parkeringsplassen etter padleturen hvor vi tok en kaffe og litt sjokkis.

Takk for turen.

Ingen kommentarer: